Ortadoğulu bir prens ve milyarder, dünyanın en hızlı süper otomobili olan, 3 milyon dolar değerindeki gizemli Mercedes-Benz Lotec C1000'i inşa etti ve sonra ortadan kayboldu.
Mercedes-Benz Lotec C1000, Orta Doğulu gizemli bir prens ve Alman mühendis Jürgen Lotterschmid'in birlikte tasarladığı benzersiz bir süper otomobil.
Mercedes ve Lotec tarafından geliştirilen aracın kaputunun altında devasa bir V8 motor bulunuyordu ve üretim maliyeti 3 milyon dolardı.
Saatte yaklaşık 300 mil hıza ulaşabildiği iddia edilen araç, tanıtımından kısa bir süre sonra Dubai'deki bir müzayedede tekrar ortaya çıkana kadar yıllarca ortadan kayboldu.
Mercedes-Benz Lotec C1000 neden üretildi?
Kurt Lotterschmid, 1960'ların sonlarında Lotec'i kurdu ve Grup 5 yarış arabaları ve özel yapım otomobiller üretti.
Emirates Havayolları CEO'su Şeyh Ahmed El Maktum, özel bir şey isteyerek 1995 yılında arabayı sipariş etti.
Bu da C1000'in ortaya çıkmasına yol açtı; süper otomobili Lotec geliştirdi , gücünü ise Mercedes-Benz sağladı.
Karbon fiber monokok yapısı sayesinde yarışlara özgü bir iskelete sahipti.
Araç bazı açılardan Sauber Grup C prototiplerine ve Mercedes CLK GTR'ye benziyordu .
Kaputun altında Garrett turbolarla çift turbolu Mercedes M117 V9 motoru bulunuyordu.
Toplamda araç 1.000 beygir gücündeydi ve teorik olarak azami hızı 430 km/s idi.
Hiçbir zaman o hıza ulaşamadı ama 186 mil hıza ulaştı.
Araçta ayrıca, tek seferlik olmasına rağmen, sekiz sayfalık bir kullanım kılavuzu da vardı .
Dünyanın en hızlı süper arabasına ne oldu?
Araba onlarca yıl ortadan kaybolmuş, gizemli bir söylentiye dönüşmüştü.
Ancak, teknisyen John Hooper tarafından bakımı yapılan araç, Kuzey Carolina'da güvenli bir şekilde duruyordu.
Sonunda koleksiyoncu Jonathan Weisman, Dubai'deki bir müzayedede yeniden ortaya çıkan arabayı satın aldı.
Bu, aracın gerçekten var olduğunu ve yıllar boyunca iyi bakıldığını doğruluyordu.
Miami'deki restorasyon ekibi, aracın yenilenmesine ve tekrar yola çıkmasına yardımcı oldu.
Lotec C1000 hala mevcut ve çalışmaya devam ediyor ve son 12 ayda her zamankinden daha fazla tanıtım gördü.
Sadece aracın üretilmiş olması değil, 2025 yılında hala orijinal haliyle varlığını sürdürmesi de dikkat çekici.